Wat doet een webdeveloper allemaal?

Gepubliceerd op: 22 december 2022
webdeveloper

Als bedrijf hoor je er tegenwoordig niet meer bij zonder eigen website en dit is ook te zien op de arbeidsmarkt. Vooral maatwerk websites worden tegenwoordig steeds meer afgenomen. Er worden daarom ook steeds meer front- of backend developers ingezet om de best mogelijke websites te maken. Maar welke dingen kan een webdesigner in Nijmegen allemaal voor je doen? Lees er hier meer over!

 

Maatwerk in websites

Als bedrijf zijn er mogelijkheden om een eigen website te ontwerpen. Wil je echt een website die is aangepast op de behoeftes van jou als bedrijf, maar ook voor een specifieke doelgroep? Dan is een maatwerk website zeker een optie. Een webdesigner kan maatwerk bieden omdat deze niet alleen kennis hebben met de front-end, maar ook met de back-end van webdesign. Een maatwerk website is dus een stuk ingewikkelder dan een simpel template gebruiken in deze invullen.

 

Front-end en back-end

Wanneer je naar een website kijkt, dan is het zichtbare deel voor de gebruikers. Dit zichtbare deel wordt opgezet door een front-end developer. Een front-end developer werkt met code programma’s zoals HTML, JavaScript of CCS. Voor de back-end developer zijn deze codes zeer belangrijk, want zij zorgen dat de website aan de achterzijde werkt. Het ontwerp van de front-end developer wordt functioneel gemaakt. Wanneer iemand op beide vlakken kan werken ben je een full stack developer. Omdat onze digitale wereld continu in beweging is, moet een developer zich ook blijven ontwikkelen. Dit houdt het werk uitdagend en interessant. De beste webdeveloper heeft ook verstand van SEO, omdat SEO namelijk al begint in de code van de website.

 

SEO-specialist

Een SEO-specialist houdt zich bezig met het optimaliseren van een website voor onder andere Google. Search Engine Optimization is belangrijk wanneer je als bedrijf gevonden wilt worden. Een SEO-specialist zorgt dat de website hoog scoort in Google, wat ook een uitdaging blijft, omdat de zoekmachines continu in beweging blijven. Een SEO-specialist weet alle trucs uit het boek om jou als bedrijf hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen. SEO is een belangrijke investering die zich uiteindelijk ook uit kan betalen, vooral wanneer je meer traffic genereert op jouw website. Een webdesigner zal verschillende off-page SEO taken uitvoeren, zoals namen geven aan afbeeldingen, de structuur van de website opbouwen, en meer. Op deze manier zal Google jouw website goed kunnen crawlen, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt.

Meer lezen?